Солени пури

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Солени пури1 / 3
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Толкова вкусни, толкова меки - че направо усещаме аромата им още от тук"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч., затоплено
  • олио - 1 непълна ч.ч.
  • мая - колкото орех
  • захар - 1 с.л..
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесете меко тесто и го разделете на 6 топки. Всяка от тях разточете на кръг с дебелина 1/2 см.

Кръгът нарежете на 8 сегмента. В основата на всеки се слага сирене с яйце и се завиват като пури. Намажете ги с яйце.

Наредете ги в намазана тавичка и ги опечете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: