Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Люти чушлета с кисело мляко и сирене

Люти чушлета с кисело мляко и сирене

Люти чушлета с кисело мляко и сирене
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Само да попитаме вие кое първо изядохте - чушките или невероятния сос?"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 300 г
  • кисело мляко - 300 г
  • сирене - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете чушлетата по дължина и ги запържете за кратко от двете страни с щипка сол под капак.

Разбъркайте млякото, счукания чесън и нарязания магданоз.

Добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте.

Извадете лютите чушлета и ги поставете в дълбока чиния. Залейте ги с киселото мляко.

Върнете тигана, в който сте запържили чушлетата, на котлона.

Сложете щипка червен пипер и щом пиперът се запържи, залейте чушлетата, за да се получи още по-вкусно мезе.

Лютите чушлета с кисело мляко и сирене са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни се получиха, Ели :) Аз за жалост не мога да ги опитам, защото ме оперираха и не трябва да ям такива неща, но моите мъже много ги харесаха :) Поздрави :)
17.08.2017 18:50
1
Misho
Misho
''Смотана рецепта'' Заради която, трябва на диета да минаваме с жената.
Сега сериозно. Супер яко стана 10 точки за рецептата!!!!!
29.05.2017 20:19
1
1
Покажи всички подкоментари
Ivo
Ivo
Според мен е по добре чушлетата да са "пукнати" на котлона. Останалото е супер.
27.12.2016 03:16
1