Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Терин»Терин от тиквички и пилешко филе

Терин от тиквички и пилешко филе

Терин от тиквички и пилешко филе
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Предизвикваме ви да опитате да приготвите терин и да качите негова снимка. А най-успешният терин ще публикуваме във Фейкбук"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • фета - 200 г Сирене
  • яйца - 5 бр.
  • течна сметана - 200 мл Готварска
  • пилешко филе - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете две тиквички на тънки ленти. Сложете ги в подсолена вода да се варят до омекване или ги изпечете на грил тиган. Ако сте варили, ги сложете върху кухненска хартия и ги подсушете.

Наредете ги в намазнена форма да покрият дъното и стените. Нарежете месото на малки късове и го запържете. Рендосайте останалите тиквички, изцедете ги от водата и ги добавете към готовото месо. Бъркайте до омекване на тиквичките и накрая добавете пресования чесън.

Прехвърлете сместа в гевгир да се изцеди от мазнината. В купа намачкайте сиренето, сложете сметаната, яйцата и разбийте с миксер. Добавете месото и тиквичките. Овкусете със сол, черен пипер, нарязан копър и разбъркайте.

Изсипете сместа във формата и изпечете в загрята фурна на 180 градуас около 1 час. Изчакайте да изстине напълно и обърнете върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: