Начин на приготвяне
Разядка с яйца:
Сварете яйцата за 9 минути и ги обелете. В купа рендосайте всички продукти. Добавете счуканият чесън, майонезата и разбъркайте.
Маслинова паста:
Сложете маслините, чесъна, зехтина в пасатор и пасирайте.
Разядка с патладжан:
Изпечете патладжаните и ги обелете. Счукайте ги в саханче заедно с чесъна. Сложете ги в купа, добавете солта, майонезата и разбъркайте.
Разядка с моркови:
Обелете и рендосайте морковите в купа. Добавете изцеденото кисело мляко, намачканото сирене, копъра и счукания чесън. Посолете, ако е необходимо, и разбъркайте.
Поднесете разядките със сухар!
Лесните разядки за душата са готови.
Коментари
Настържете морковите. Задушете ги леко с чесън в зехтин, но да не омекват напълно. Добавете малко кимион за миризма. И когато истинат добавете изцедено кисело мляко.