Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско със зеленчуци в гювече

Свинско със зеленчуци в гювече

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Свинско със зеленчуци в гювече
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Обичаме да готвим в глинен гювеч, защото е лесно, а месото направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 200 г
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • печурки - 150 г
  • грах - 100 г
  • вино - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка наситнен
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребно и го запечатваме в сгорещеното олио.

Вадим месото и в същата мазнина запържваме наситнения лук, нарязания на колелца морков, нарязаните на търко тиквички и картофи, добавяме наситнените гъби и чушки и граха. Разбъркваме и готвим, докато зеленчуците омекнат.

Връщаме месото при зеленчуците, доливаме виното и овкусяваме със сол, чубрица, черен и червен пипер, оставяме да къкри за 10-15 минути.

Разпределяме ястието в гювечета, които запичаме в студена фурна за 50-60 минути на 180 градуса.

Сервираме поръсени със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Вино,предполагам червено?
29.06.2016 17:56
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер е,богато и вкусно! :)
29.06.2016 17:31