Кюфтенца с картофи и кренвирши

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435187
07/11/2016
"В чиниите ни винаги има място за още едно кюфте, както в чашата ни - за още биричка "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 344
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво картофите и сваряваме цели. Готовите картофи белим и настъргваме на ренде. Подправяме със сол, сушен магданоз, чубрица на вкус. Прибавяме разбито едно яйце, галета и филийките хляб, накиснати в прясно мляко и отцедени добре.

Прибавяме и нарязан ситно кренвирш и бакпулвер (1 к.л.). Омесваме хубаво. При необходимост прибавяме още галета. От полученото тесто оформяме 3-4 топки.

Вземаме топка картофена смес - тесто, и слагаме върху добре насипано с брашно полиетиленово фолио. Отгоре върху картофите поръсваме брашно, слагаме друго полиетиленово фолио и притискаме с длани или разточваме с точилка.

От получената кора, поръсена с брашно, изрязваме с формичка кръгли малки кюфтенца. Овалваме добре в брашно и изпържваме в умерено нагрято олио.

Изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме върху скаричка да се отцедят от мазнината.

Вкусни са както топли, така и охладени със сос по вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар