Вкусни пържоли на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Вкусни пържоли на фурна
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Отдавна вече не е прието пържолите да се пекат просто така, те задължително трябва да са полети със сметана, вино и др., за да станат крехки и сочни"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • печурки - 500 г пресни
  • сметана - 250 г готварска
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червено вино - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава нареждаме пържолите, които предварително сме осолили и поръсили с пипер на вкус.

Сложете малко мазнина, най-добре олио. Почистете и нарежете гъбите. Прибавете ги към пържолите, добавете чубрица на вкус. Добавете червеното вино и завийте тавата във фолио.

Печете в загрята фурна на 190 градуса за час или докато виното се поизпари.

Махнете фолиото и запечете още около 10-15 минути. В купа смесете сметаната с брашното. Разбийте го добре да няма бучки.

Сложете сместа в тавата при пържолите. Оставете да се запече и след като са готови, сложете парчета кашкавал отгоре. Запечете минута-две, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте пържолите на фурна топли с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: