Коледни бастунчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Коледни бастунчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
15
"Знаете, че украсата за празника не започва и не свършва само със стените, та е и на трапезата, и в ястията, и в сърцата"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - около 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Прибавете леко разбитото яйце, млякото и ванилията.

Накрая добавете брашното и замесете меко и гладко тесто.

Разделете го на три части. Една оцветете в зелено, една в червено, а една оставете в бяло. Всяка се увива във фолио и се поставят в хладилника за час.

От всяка топка направете малки топчета. Всяко топче направете на дълъг фитил. Вземете два фитила от различен цвят и ги усучете.

Застелете тава с хартия за печене. Подредете фитилите, като ги оформите на бастунчета.

Пекат се на 180 градуса около 10-12 минути.

Извадете сладките, оставете да се охладят и ги съхранявайте в кутия с капак.

Коледните бастунчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: