Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Предястие Коледен венец

Предястие Коледен венец

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Предястие Коледен венец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Празниците идват с много настроение и вкусотии, приготвени от сръчни и изобретателни кулинарки"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г
  • крема сирене - 125 г
  • черен пипер
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кашкавал
  • червен пипер
  • копър
  • орехи
  • чушки - сухи
  • праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете сиренето. Добавете крема сиренето, смачкания чесън и черен пипер.

Размесете хубаво. Нарежете копъра на ситно, а кашкавала настържете.

Сложете в три чинийки - червен пипер, кашкавал и копър. От сместа с влажни ръце оформете топчета (по желание може да поставите в средата орехова ядка).

Оваляйте една част в червения пипер, една част в копъра и една част в кашкавала. Оставете в хладилника за 1 час. В чиния подредете топчетата под формата на венец.

Украсете с клонки копър, сухите чушки и праза.

Страхотна разядка, както за студена ракия, така и за домашно червено вино.

Предястието Коледен венец е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: