Начин на приготвяне
Сипваме кускуса да се свари във вряща подсолена вода с прибавена една супена лъжица олио. Варим, колкото е необходимо, и сварения кускус отцеждаме от водата, обливаме със студена вода и оставяме в цедка или гевгир да се отцеди хубаво.
В краве масло (2 с.л.) и вода (1.5 к.ч.) слагаме да се задушат и омекнат почистените и настъргани моркови и нарязан ситно лук. Като останат на мазнина дръпваме от котлона, посоляваме и ръсваме чубрица на вкус и прибавяме отцедения кускус.
Чушките измиваме, подсушаваме и изрязваме внимателно дръжките, така че да може да ги използваме като капачета. Почистваме чушките от семената и посоляваме отвътре.
Плънката от пастата кускус смесваме с един пресен жълтък. Разбъркваме хубаво и пълним чушките. Слагаме капачетата от дръжките. Изпържваме пълнените чушки в олио (може да изпечем във фурната).
При пържене трябва да слагаме капак на съда, защото при пържене пръска олио. Готовите чушки белим от люспите и поднасяме с гарнитура от червени домати и пресен магданоз.