Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с белтъци в шоколадова обвивка

Мъфини с белтъци в шоколадова обвивка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мъфини с белтъци в шоколадова обвивка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Казват, че с пари не може да си купите щастие, но може са си купите брашно, шоколад, яйца и всички други съставки на тази рецепта за мъфини, а изяждането им гарантирано ще ви донесе щастие"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 220 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 300 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • цитрусови корички - 25 г захаросани
  • захаросан ананас - 3 парчета
  • шоколадови капки - 50 г
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта, като продължавате да разбивате. Прибавете олиото, млякото и накрая брашното, бакпулвера и ванилията.

След това добавете цитрусовите корички, нарязания ананас, настърганите кори от лимон и портокал.

Прибавете шоколадовите капки и разбъркайте внимателно. Във формички за мъфини разпределете сместа, като не пълните до горе. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Извадете и оставете да се охладят. Измийте и подсушете формичките (моите са силиконови). Разтопете шоколада на водна баня и с помощта на четка, намажете дъното и стените на формичките.

Върнете кексчетата обратно във формичките. Сложете ги в хладилника да стегне шоколадът. Извадете и внимателно ги освободете от формичките.

Мъфините с белтъци в шоколадова обвивка са готови.

Адаптирано - Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: