Начин на приготвяне
Намажете дъното на подходяща тава за печене с масло. Натрошете бисквитите и оформете блат, като застелите дъното на тавата и притиснете с ръце.
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на парченца и ги запържете в маслото, докато омекнат. Към тях прибавете и пудрата захар, ако е необходимо добавете 1-2 с.л. вода.
Готовите ябълки наредете върху бисквитения блат. Отгоре разпределете запечените и едро смлени орехи, а върху тях и стафидите. Разбийте белтъците на гъст сняг. Разстелете най-отгоре белтъчния сняг.
Запечете сладкиша в предварително загрята фурна 190 градуса до порозовяване на белтъците.
Преди поднасяне, охладете и нарежете на парчета. Полейте ябълковия сладкиш с карамелена глазура.
Ябълковият сладкиш в целувчена обвивка е чудесен десерт за гости.