Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивка

Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивка

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444922
Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивка
Снимка: Нина Иванова
1 / 2
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Уникално вкусни, изискани, изненадващи, невероятни - който и епитет да изберете, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 400 г
  • гъши дроб - 200 г, почистен
  • маскарпоне - 70 г
  • марсала - 60 мл вино
  • лук - 50 г
  • сметана - 60 мл
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня.

Подгответе си овални формички за бонбоните и покрийте стените на формичките с шоколада. Излишното количество отцедете и запазете. Оставете формичките настрани да стегнат.

Мусът се приготвя, като първо трябва да сотирате лука. След това прибавете гъшия дроб и мащерката. Накрая прибавете Марсалата.

Вдигнете от котлона и оставете сместа да се охлади. След това сложете сместа в блендера.

Накрая мусът минава през много фина цедка и смесваме със сметаната и маскарпонето.

Когато сместа изстине, я изсипете във формите, които предварително обляхте с разтопения шоколад.

Накрая облейте отново от всички страни с шоколад и оставете да стегнат в хладилника.

Когато извадите бонбоните, ако има нужда от някоя страна да облеете с още шоколад, повторете процедурата и оставете отново да стегнат.

Вкусът на бонбоните е вълшебен.

Бонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
От снимката нищо не мога да разбера...Хем обвивката на бонбона е от тъмен шоколад, хем тук е бяло...И какво е това червеното? В изброените продукти нищо червено не виждам.
09.04.2018 14:27
1
Покажи всички подкоментари