Начин на приготвяне
Смелете лешниците и захарта на ситно в блендер. Сложете щипка ванилия и какаото в купа, после разбъркайте с белтъка, докато се получи хомогенна паста - гладка, но не твърде течна.
В намаслена и набрашнена тава оформете топчета от тесто с големината на лешници, като използвате шприц с отвор 2 см. Печете на 180 градуса около 18 минути. Извадете от фурната и отделете сладките от тавата, преди да са изстинали напълно.
Кипнете водата със захарта, за да получите сироп, после го покрийте и оставете да изстине.
Вземете 1/3 чаша от сиропа и прибавете ликьора, а после и черния шоколад, предварително разтопен на водна баня.
Оставете пълнежа да се сгъсти и слепете сладките, когато придобие консистенцията на крем.
За глазурата: Разтопете белия шоколад на водна баня.Оставете да поизстине .Глазирайте сладките, като ги потопите в шоколада.
Коментари
Поздрав, Краси11 ! Марчева