Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Обелете и ги нарежете на кръгчета. Нарежете шунката и маслините на кубчета, а сварените яйца на кръгчета (оставете едно за украса).
В купа смесете майонезата и млякото. Добавете черен пипер и чесън (по желание). Разбъркайте добре.
В подходяща форма подредете един ред от картофите. Намажете с крем и поръсете с царевица и шунка. Пак намажете и поръсете с маслини.
Подредете част от яйцата. Покрийте с картофи и пак намажете с крем. Така подредете цялата торта, докато ви свършат продуктите.
Завършете солената торта с картофи и намажете с крем. Поръсете с настърган кашкавал и украсете по ваше желание. Оставете тортата в хладилника за 1-2 часа.