Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта салата

Картофена торта салата

Картофена торта салата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Колкото и да е хубава, няма да ѝ се размине изяждането, защото е и много вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 едри бр. сварени
  • моркови - 1 бр
  • царевица - 4 - 5 с.л. от консерва
  • бекон - 4 ленти
  • чушки - 3 бр. печени червени
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 80 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковът се обелват, нарязват и ги варим в подсолена вода до готовност.

Отцеждат се и намачкваме на едро с вилица. Овкусяват се с подправки на вкус.

В голяма чиния се оформя блат от картофи, отгоре се разпределят кубчета бекон, следват печени и овкусени нарязани на ленти червени чушки, после се разпределя отцедена от течността царевица и завършваме с отделената половина от картофената смес.

Поръсва се с едро настърган кашкавал.

Украса от клонче магданоз, навити на фуниики ленти бекон с парче сварен морков и листенца. Вкусно и свежо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: