Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват със захарта на пухкав сняг. Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква внимателно.
В друга се разбиват жълтъците със захарта. Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква.
В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва една част от жълтата смес.
Поръсете с какао и с помощта на лъжица, разпределете белтъците, като ги слагате на купчинки. Пак поръсете с какао и изсипете останалата жълта смес.
Печете кейка на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната на пухкав крем. В купа смесете заквасената сметана и пудрата захар. Прибавете я към другата сметана и разбъркайте добре.
Разрежете кейка на две части. Намажете едната част с крема, поръсете със сладкото и покрийте с другата част.
Намажете целия кейк с тънък слой от крема и поръсете с кокосови стърготини и шоколадови пръчици.
Слънчевият кейк е готов.