Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Топчета с гъби и сирене

Топчета с гъби и сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Топчета с гъби и сирене
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12 бр.
"Чувате ли ги? Чувате ли ги как ви говорят? Как ви приканват да си налеете още една чаша вино?"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г
  • гъби - 150 г пресни
  • галета - 2 с.л.
  • къри - на вкус
  • яйца - 1 бр. голямо
  • царевично брашно - за овалване
  • царевичен корнфлейкс - за паниране
  • олио - за пържене
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите, белим и нарязваме на половинки. Заливаме вода, прибавяме щипка сол и няколко капки оцет и оставяме да се сварят за 10 минути. Сварените гъби изваждаме от водата и отцеждаме.

Като се охладят нарязваме на малки парченца. В купа намачкваме сиренето с вилица. Прибавяме нарязаните гъби. Подправяме с къри на вкус. Ръсваме галета и разбъркваме. Отделно разбиваме яйцето.

От него прибавяме 2 с.л. към сиренето и гъбите. Отново разбъркваме и оформяме от сместа топчета големи колкото орех. Овалваме всяко в царевично брашно.

Панираме в разбитото яйце и овалваме в натрошен царевичен корнфлейкс. Изпържваме в нагрято олио до готовност от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотно мезе за няколко чашки!
08.11.2016 16:19
1