Начин на приготвяне
Измиваме гъбите, белим и нарязваме на половинки. Заливаме вода, прибавяме щипка сол и няколко капки оцет и оставяме да се сварят за 10 минути. Сварените гъби изваждаме от водата и отцеждаме.
Като се охладят нарязваме на малки парченца. В купа намачкваме сиренето с вилица. Прибавяме нарязаните гъби. Подправяме с къри на вкус. Ръсваме галета и разбъркваме. Отделно разбиваме яйцето.
От него прибавяме 2 с.л. към сиренето и гъбите. Отново разбъркваме и оформяме от сместа топчета големи колкото орех. Овалваме всяко в царевично брашно.
Панираме в разбитото яйце и овалваме в натрошен царевичен корнфлейкс. Изпържваме в нагрято олио до готовност от всички страни.
Коментари