Пилешки шишчета на грил с марината

09/11/2016
"И това ако не е идеалното мезе за вино, здраве му кажи!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 434
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на едри кубчета. В купа се разбърква добре марината от зехтин, соев сос, мед, горчица, сок от половин лимон, риган, кимион, сол и черен пипер.

Месото се накисва в марината в купата, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 4-5 часа.

Приготвят се дървени шишчета, като се накисват за кратко във студена вода. Лукът се обелва и нарязва на парчета. На всеки шиш се нижат парчета месо и червен лук като се редуват.

Загрява се грил тиган или скара, намазнен с мазнина и печем от всички страни, като на 2-3 минути се обръщат за хубав загар. Сервираме със салата, пържени картофи и домашно вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар