Сладки с извара, грис и мармалад от сливи

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
09/11/2016
"Сочни сладки с мармаладено сърце - кой може да им устои?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо787
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме изварата в купичка и към нея прибавяме яйцето и бакпулвера ( 1/3 к.л.). Разбъркваме хубаво с вилица. В отделен съд слагаме на котлона да заври вода и сипваме на струйка гриса.

Разбъркваме непрекъснато и сваряваме, като трябва да се получи гъста каша. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. Към сместа с изварата прибавяме охладения грис. Разбъркваме хубаво и прибавяме брашно (3-4 с.л.) или колкото е необходимо, за да получим твърдо тесто.

От приготвеното тесто правим топчета. Работим лесно с намазани с олио ръце. Всяко топче леко притискаме. В средата слагаме малко мармалад от сливи и правим отново на топче, така че мармаладът да е в средата.

Овалваме обилно в галета. Изпържваме сладките в умерено нагрято олио. Готовите сладки поръсваме с пудра захар и ванилия .

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар