Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки с извара, грис и мармалад от сливи

Сладки с извара, грис и мармалад от сливи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладки с извара, грис и мармалад от сливи
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
09/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Сочни сладки с мармаладено сърце - кой може да им устои?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • грис - 3 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • извара - 200 г
  • бакпулвер - 1 /2 к.л.
  • пудра захар
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • галета - за паниране
  • есенция - ром
  • мармалад - от сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме изварата в купичка и към нея прибавяме яйцето и бакпулвера ( 1/3 к.л.). Разбъркваме хубаво с вилица. В отделен съд слагаме на котлона да заври вода и сипваме на струйка гриса.

Разбъркваме непрекъснато и сваряваме, като трябва да се получи гъста каша. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. Към сместа с изварата прибавяме охладения грис. Разбъркваме хубаво и прибавяме брашно (3-4 с.л.) или колкото е необходимо, за да получим твърдо тесто.

От приготвеното тесто правим топчета. Работим лесно с намазани с олио ръце. Всяко топче леко притискаме. В средата слагаме малко мармалад от сливи и правим отново на топче, така че мармаладът да е в средата.

Овалваме обилно в галета. Изпържваме сладките в умерено нагрято олио. Готовите сладки поръсваме с пудра захар и ванилия .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: