Начин на приготвяне
Измиваме патешките шийки и всяка нарязваме по на три парчета. Заливаме с топла вода и слагаме на котлона. Като кипне водата изливаме и отново измиваме шийките.
Наливаме чиста топла вода - приблизително 2 л. Слагаме да се сварят до готовност (готови са за 50-60 минути). Сварените патешки шийки изваждаме от бульона (същия запазваме за готвенето).
Слагаме в тенджера патешките шийки, наливаме олио, прибавяме краве масло, ръсваме черен пипер на вкус и наливаме 1/2 ч.ч. бульон от варенето. Слагаме на котлона и задушаваме , докато течността изври.
Прибавяме лука настърган на ренде, измития ориз, посоляваме на вкус, разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер. Наливаме 4 ч.ч. бульон от варенето (при положение, че няма достатъчно бульон, наливаме топла вода).
Готвим ястието 20-30 минути. Изключваме котлона и прибавяме краве масло и 1 ч.ч. бульон. Оставяме ориза да ври похлупен с капак, докато котлонът се охлади. При сервиране може да украсим с пресен магданоз.