Бистра пуешка супа със запръжка

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435727
10/11/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на парчета. Слагаме в тенджера и заливаме с топла вода. Оставяме да заври, а през това време белим и почистваме зеленчуците. Нарязваме на кубчета лука, целината, пащърнака и единия морков.

Когато месото заври, прибавяме сол на вкус и нарязаните зеленчуци. Варим супата, докато месото и зеленчуците омекнат напълно. Когато са готови, прибавяме нарязани на ситни кубчета картофи и когато картофите омекнат, сипваме нарязаните или настъргани домати.

Варим супата до пълна готовност. В тиганче сгорещяваме маслото и в него изпържваме настъргания на ситно ренде морков. Когато се запържи, изсипваме в супата и оставяме да поври със запръжката още 5-6 минути. Сервираме супата с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. В отделна купичка поднасяме ситно настърган хрян смесен с оцет.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар