Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Лесни Домашни Сиренки

Лесни Домашни Сиренки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лесни Домашни Сиренки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 бр.
"Бързи домашни сиренки само за 45 минути"

Необходими Продукти

  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. + 1/2 ч.ч. при меко тесто
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 брой, за намазване
  • кашкавал - настърган за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко, като бъркате и щом шупне добавете към брашното, солта и сиренето. Объркайте добре и замесете тестото.

Оставете го да почине за 20 минути, покрито с кърпа. След това го разделете на 10 парчета, които се оформят на топчета.

Нареждайте ги в намаслена и леко набрашнена тава, като не ги разплесквате. Намажете ги с разбитото яйце и в средата на всяко топче сложете по 1 парченце масло.

По желание поръсете с настърган кашкавал и сложете сиренките да се изпекат в силно загрята фурна на 250 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
527
414
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стават невероятни. Всеки път преяждаме.
03.05.2024 09:29
Надя
Надя
Изглеждат страхотно!
20.02.2016 19:28
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Харесват ми , вкусни и с достъпни продукти
25.01.2016 20:14
1
Моника
Моника
направо божествени
25.01.2016 20:11
1
1
maria
maria
чудесни стават!
21.12.2015 21:11
1
Елена
Елена
Страхотни са, аз сложих малко повече сиренце и брашно за да се получи хубаво тесто. Разтопих едно пакетче масло и намазах с четка. Добавих и прошуто и кашкавал за пълнеж, станаха невероятни!
27.01.2015 19:58
5
Дани
Дани
Не, Лоринка, не трябва повече брашно. Аз зная тази рецепта от дете, присъства в нашата кухня повече от 35 години. Правеше ги майка ми, правя ги аз и по-младите след мен. С тази разлика, че яйцето слагам в тестото, а не за намазване. И не ползвам допълнителната 1/2 чаша брашно, която е предвидена тук при меко тесто. То тестото трябва да е меко! Тестото не се меси, а само се бърка, става доста лепкаво, затова оформянето на топчетата се прави с намаслени ръце. Подреждам ги в тавата, наръсвам с кашкавал и на всяко топче слагам парченце масло. Чудесна рецепта. Поздравления за Саня, че я е публикувала. Нищо, че има леко разминаване с яйцето.
10.01.2015 19:23
2
Лори
Лори
Трябва доста повече брашно.
07.01.2015 20:05
2
1
роси
роси
прибавете и една кафена чаша олио ще са по хубави
31.03.2014 17:26
2
Краси
Краси
стават превъзходни,но.....за съжаление при 5 членно семейство само докато ги покажа и свършиха.
05.12.2013 15:43
4
1
Жаклин
Жаклин
Наистина са много лесни, бързи стават страхотно!!!
06.10.2013 17:37
2
Mindi
Mindi
Това са Добруджанки, класическа рецепта, бърза, лесна и сполучлива!
29.09.2013 21:00
6
zlati
zlati
изглеждат много вкусни наистина
26.08.2013 21:56
2
1
mama
mama
Същите ги правя и аз, но кашкавала го слагам по средата нарязан на правоъгълници ( като татарски кюфтета) .
24.08.2013 14:33
3
аз
аз
диди - само заради този си въпрос ли даде 1? мисли малко...
03.08.2013 12:10
4
1
диди
диди
колко броя излизат?
05.07.2013 01:52
8
1
tedi
tedi
станаха страхотни.Много бързо и лесно и приятно.Препоръчвам да опитате!
05.07.2013 00:45
3
Cveteto
Cveteto
Супер са!
06.04.2012 21:11
1
1
Кристина
Кристина
Страхотни са:))))
30.01.2012 12:40
1