Начин на приготвяне
Измиваме морковите, белим, нарязваме на колелца, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и сваряваме, докато омекнат добре. Изваждаме от водата и слагаме в цедка да се отцеждат. В олио и вода задушаваме нарязания лук, замразения спанак и нарязана на дребно печена пиперка.
Подправяме със сол, черен пипер и листенца джоджен на вкус. Като изври течността и останат на мазнина, ръсваме червен пипер и галета. Разбъркваме и дръпваме съда от котлона.
Отцедените моркови, посоляваме на вкус и намачкваме с вилица. Прибавяме яйце и разбъркваме добре. Ръсваме и галета. Купичките в които ще печем , намазваме добре отвътре с краве масло и поръсваме с галета.
Сипваме част от морковите. Върху тях разпределяме запържения спанак и отгоре отново моркови. Печем предястието в нагрята на 180 градуса фурна до готовност, приблизително 35 минути.