Начин на приготвяне
Запържете ситно нарязания лук и чесън и настъргания морков в малко олио. След 3-4 минути добавете нарязаните гъби и оставете да къкри, докато цялата течност се изпари.
Междувременно пържете шницелите в грил тиган с много малко олио.
Когато гъбите са готови, добавете сметаната за готвене, горчицата и подправките. Разбъркайте добре и нека да покъкри още 2-3 минути, след което свалете от котлона.
Поставете пилешките шницели в тигана, за да се покрият напълно със соса. Извадете парчетата в чиния, залейте с още няколко лъжици гъбена смес и накрая настържете малко кашкавал отгоре. Сервирайте ястието с пилешко топло.
Да ви е сладко с Печени пилешки шницели в сос от гъби!