Начин на приготвяне
Настъргвате кашкавала, а шунката накълцвате на ситно. В малка тенджерка на котлона слагате маслото заедно със 150 мл вода, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. Изчаквате водата да заври, дръпвате тенджерата от огъня и внимателно прибавяте брашното, като бъркате постоянно.
След като сте разбили добре връщате тенджерата на котлона за още една минута. След като отново махнете тенджерката от котлона оставете 2-3 минути за да поизстине сместа, след което прибавяте шунката, разбитите яйца и половината кашкавал.
В тава слагате хартия за печене и отгоре слагате от сместа, като я правите на топчета между две лъжички. Поръсвате с настъргания кашкавал, който ви е останал, и запичате за 15 минути на 200 градуса във фурната.
Хапват се топли.