Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Бабините меденки с орехова ядка

Бабините меденки с орехова ядка

Бабините меденки с орехова ядка5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Репетиция за празниците!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • орехи - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, медът, канелата и се разбърква добре.

Прибавя се брашното и содата за хляб, разбърква се с вилица на топка тесто, сипва се на плота и се замесва тесто, да не лепне.

Късаме топче тесто като орех и нареждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго, защото слепват.

Отгоре се набожда парче орехова ядка.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 10-15 минути, без да се препичат.

Много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: