gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани ябълки с ядки

Захаросани ябълки с ядки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Захаросани ябълки с ядки1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Не просто рецепта за захаросани ябълки, а щастлив спомен от детството!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 15 - 20 бр. здрави, средни по размер
  • захар - 1 кг
  • вода - към 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • оцветител - червен
  • ядки - натрошени, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ябълките. Отстранете дръжките и на тяхно място забийте по едно дървено шишче.

В съд на котлона сложете водата, оцета и захарта. Бъркайте през няколко минути, докато сиропът се сгъсти. Накрая разбъркваме с оцветителя.

Всяка ябълка потопете в захарната смес, отцедете леко и оваляйте в натрошени ядки по желание. Оставете да стегнат върху тава.

Захаросаните ябълки с ядки са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
516
43
32
20
10
Дай твоята оценка: