Козуначено руло с мармалад и орехи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913968283
15/11/2016
"Знаем, че ще започвате диета от идния понеделник, затова бързаме да ви споделим рецептата още днес "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 213
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. и 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 70 г
  • суха мая - 7 г
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • брашно - около 500 г /колкото поеме/
  • лимон - настъргана кора от половин
  • мармалад - 200 г
  • ванилова есенция - 1 с.л.
  • орехи - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете част от млякото и разтворете маята в него заедно с 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и разбъркайте до получаването на каша. Оставете настрани да шупне.

В отделна купа сложете останалата част от млякото заедно със захарта, маслото, яйцата и разбийте. Направете кладенче от брашното и изсипете в него ванилията и лимоновата кора.

Изсипете шупналата мая и замесете меко, но не лепнещо тесто. Оставете тестото да втаса за около 2 часа. След като е вече втасало, преместете върху набрашнен плот и разделете на части.

Разточете правоъгълник с дебелина 4-5 мм, които се намазват с мармалад, поръсват се със счукани орехи и се навиват на руло.

Сложете в тава покрита с хартия за печене. Оставете да втаса за 40-45 мин., намажете с яйце и поръсете отново с орехи.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Тестото е достатъчно за 2 големи рула или 4 по-малки.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар