Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Варено патешко месо с ориз и зеленчуци

Варено патешко месо с ориз и зеленчуци

Варено патешко месо с ориз и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Дните на класическото пиле с ориз са преброени, защото претендент за мястото му е това патешко месо с ориз! Опитайте и дайте своя глас"

Необходими Продукти

  • патешки крила - 6 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • сминдух
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките крила и почистваме, ако имат пера. Слагаме в тенджерка и заливаме с вода. Когато водата кипне, изливаме и отново измиваме крилата. Наливаме чиста топла вода предвиждаме да е повече, за да има за готвене) и сваряваме крилата до готовност. Изваждаме и запазваме бульона от варенето.

Нарязваме лука на ситно. Чушките и морковите почистваме и също нарязваме. В олио (2-3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз.

Подправяме с черен пипер, сол и сминдух на вкус. Разбъркваме и наливаме бульон от варене на крилата (4 ч.ч.). Варим до готовност на продуктите - да омекнат и поемат течността.

Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан на ситно зелен магданоз и обезкостените патешки крила. Варим още 1-2 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: