Начин на приготвяне
Измиваме патешките крила и почистваме, ако имат пера. Слагаме в тенджерка и заливаме с вода. Когато водата кипне, изливаме и отново измиваме крилата. Наливаме чиста топла вода предвиждаме да е повече, за да има за готвене) и сваряваме крилата до готовност. Изваждаме и запазваме бульона от варенето.
Нарязваме лука на ситно. Чушките и морковите почистваме и също нарязваме. В олио (2-3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз.
Подправяме с черен пипер, сол и сминдух на вкус. Разбъркваме и наливаме бульон от варене на крилата (4 ч.ч.). Варим до готовност на продуктите - да омекнат и поемат течността.
Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан на ситно зелен магданоз и обезкостените патешки крила. Варим още 1-2 минути.