Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на порции и го залейте с около два литра вода. Подсолете с 1 ч.л. сол, сложете две цели глави изчистен и измит кромид лук, 1 ч.л. черен пипер на зърна и 3-4 листчета дафинов лист.
Оставете месото да ври около час и половина, като от време на време обирате пяната с решетъчна лъжица. Когато месото се свари го извадете и прецедете бульона.
В тавичка сгорещете олиото и добавете нарязан на дребно глава лук. Добавете измитият и отцеден от водата ориз и задушавайте докато оризът стане стъклен.
Прибавете нарязаните на парчета чушки и домати. Овкусете със зеленчуковата подправка и черния пипер. Разбъркайте добре и подредете месото.
Налейте около 3 ч.чаши от прецедения бульон, в който сме варили месото и сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз.