Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко със зеленчуци на фурна

Патешко със зеленчуци на фурна

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Патешко със зеленчуци на фурна
Снимка: Veselina
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"За най-вкусни резултати - прясно патешко и свежи зеленчуци, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 4 бр. порции
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 3 бр. големи
  • гъби - 1 бр. голяма
  • олио - ½ к.ч
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 1 /2 ч.ч
  • патешки бульон - 2 ч.ч
  • червен пипер - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона си сваряваме порции патешко. Припенваме докато го варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем.

Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лука го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после до дължина на тънки парченца.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка соли и щипка черен пипер.

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме на кубчета картофите по–големи и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер.

В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието. Използваме само пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Динова
Даниела Динова
Два пъти в описанието черен пипер, а червения кога? Аз добавих червено цвекло, карфиол и броколи вместо гъби.
21.11.2020 01:18
1