Начин на приготвяне
Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона си сваряваме порции патешко. Припенваме докато го варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем.
Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лука го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после до дължина на тънки парченца.
В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка соли и щипка черен пипер.
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме на кубчета картофите по–големи и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер.
В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието. Използваме само пресни зеленчуци.
Коментари