Вита торта с двоен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Вита торта с двоен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Ако искате да доставите двойно повече удоволствие на гостите си, почерпете ги с парче от тази великолепна торта с двоен крем"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л. топла
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • за двата крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • крем - 1 бр. ванилия без варене (80 г)
  • крем - 1 бр. шоколад без варене (80 г)
  • сметана - 300 мл
  • бял шоколад - 1 бр.
  • черен шоколад - 1 бр.
  • за украса
  • сметана - 150 мл
  • глазура за торти
  • малиново желе
  • малини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, водата и накрая пресятото брашно с бакпулвера. Изсипете сместа в тава (от печката), застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете, оставете да се охлади и нарежете на ленти. Пригответе кремовете според указанието. Разбийте сметаната и я разделете в двата крема.

Към всеки крем прибавете съответния шоколад (разтопен) - белия във ванилията, черния в кафявия. Вземете една лента, леко я сиропирайте със захарен сироп и намажете с ванилов крем.

Завийте на охлюв и поставете изправен в поднос. След това вземете друга лента, сиропирайте и намажете с кафяв крем. Завийте около рулото в средата. Така направете с останалите продукти.

Измажете цялата торта със сметана и залейте с глазурата, като в средата оставите празно място. Там изсипете малиновата глазура (желе).

Украсете сметановата торта с оцветени розички от сметана и малини.

Витата торта с двоен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Тортата е много красива!Поздравления!
29.09.2016 10:14