Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, водата и накрая пресятото брашно с бакпулвера. Изсипете сместа в тава (от печката), застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете, оставете да се охлади и нарежете на ленти. Пригответе кремовете според указанието. Разбийте сметаната и я разделете в двата крема.
Към всеки крем прибавете съответния шоколад (разтопен) - белия във ванилията, черния в кафявия. Вземете една лента, леко я сиропирайте със захарен сироп и намажете с ванилов крем.
Завийте на охлюв и поставете изправен в поднос. След това вземете друга лента, сиропирайте и намажете с кафяв крем. Завийте около рулото в средата. Така направете с останалите продукти.
Измажете цялата торта със сметана и залейте с глазурата, като в средата оставите празно място. Там изсипете малиновата глазура (желе).
Украсете сметановата торта с оцветени розички от сметана и малини.
Витата торта с двоен крем е готова.
Коментари