Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на дебели полумесеци. В дълбок съд сложете маслото и захарта на слаб огън. Бъркайте до разтваряне на захарта.
Добавете ябълките и разбърквайте периодично, докато омекнат леко, без да се разкашкват. Извадете ги внимателно върху кухненска хартия. Запазете получения карамел.
С миксер разбийте на пухкав крем маслото и захарта, като постепенно добавяте смлените бадеми.
С останалия карамел от ябълките облейте дъното и стените на ринг или малка форма за торта.
Наредете пластове от ябълки и крем до изчерпване на продуктите.
Покрийте с фолио и приберете ябълковия сладкиш в хладилник за няколко часа.
Мини сладкишът с ябълки и бадеми е готов.