Начин на приготвяне
Слагаме водата ( 2 ч.ч. ) да заври, заедно с настъргана кора от лимон (само жълтата част от кората, като внимаваме да не настъргваме бялата) и щипка сол.
Във врящата вода слагаме измития ориз и намаляваме котлона. Варим, докато оризът поеме водата и почти омекне. После наливаме прясно мляко (2 ч.ч.) .
Продължаваме варенето с непрекъснато разбъркване.
Когато оризът е готов - добре сварен, подслаждаме със захар (3-4 с.л. или по вкус).
Прибавяме и разбития с 2-3 с.л. вода пресен жълтък.
Разбъркваме ориза няколко пъти и дръпваме от котлона.
Сипваме ориза още топъл в купички или чашки и сервираме поръсен с канела.