Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и го запържете в малко олио. Към него добавете нарязаните на кубчета гъби.
След няколко минути прибавете нарязания лук. След това прибавете пюрето и подправките. Свалете тигана от котлона.
Сварете картофите в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте. Оставете да се охладят.
Към тях прибавете нарязания магданоз, яйцата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре и разпределете една част от пюрето в намаслени форми за мъфини, като оформите кошнички.
Напълнете с пърженото свинско и покрийте с останалото пюре. Нарежете чушката на малки парченца и поръсете върху кошничките. Печете на 200 градуса около 30 минути.
Оставете да се охладят, внимателно ги извадете от формичките.
Сервирайте с гарнитура по избор.
Свинското с гъби в кашкавалено-картофени кошнички е готово.
По идея на Ирина Андреева