Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с гъби в кашкавалено-картофени кошнички

Свинско с гъби в кашкавалено-картофени кошнички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с гъби в кашкавалено-картофени кошнички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Трябват ви картофи, месо, чифт сръчни ръце и много въображение Ще изберем ли най-вкусните кошнички заедно?"

Необходими Продукти

  • свинско - 500 г
  • пресен лук - 5 - 6 стръка
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер
  • за кошничките
  • картофи - 1 кг, сварени
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • масло - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр., печени (червени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в малко олио. Към него добавете нарязаните на кубчета гъби.

След няколко минути прибавете нарязания лук. След това прибавете пюрето и подправките. Свалете тигана от котлона.

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте. Оставете да се охладят.

Към тях прибавете нарязания магданоз, яйцата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре и разпределете една част от пюрето в намаслени форми за мъфини, като оформите кошнички.

Напълнете с пърженото свинско и покрийте с останалото пюре. Нарежете чушката на малки парченца и поръсете върху кошничките. Печете на 200 градуса около 30 минути.

Оставете да се охладят, внимателно ги извадете от формичките.

Сервирайте с гарнитура по избор.

Свинското с гъби в кашкавалено-картофени кошнички е готово.

По идея на Ирина Андреева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: