Начин на приготвяне
В купа сложете брашното и го объркайте с маята. В отделен съд разбийте яйцата и към тях прибавете меда, разтопеното и охладено масло, хладкото мляко, щипка сол, ванилията и разбъркайте.
Сипете сместа при брашното и бъркайте до получаване на гладка смес. Сипете сместа във форми за мъфини, без да ги пълните до горе. Оставете да втасат за 30 минути.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до получаване на златист загар.
Сложете водата и захарта на котлона и когато водата заври, махнете от огъня.
Сложете готовите и охладени саварини в топлият сироп.
Обръщайте еклерите няколко пъти и когато станат сочни, ги извадете.
Гарнирайте с разбитата сметана и по желание добавете разтопен шоколад или сладко.
Саварините със сметана са готови.
Източник: Ралица Николаева
Коментари