Саварини

Саварини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Днес сладкото предложение за лакомници е Саварини - опитайте и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • масло - 100 г
  • захар - 250 г
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • ванилия
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята в хладко мляко, слагаме и брашно и забъркваме кашичка, която оставяме да втаса.

Пресяваме брашното и правим кладенче в средата, слагаме маята и яйцата, предварително разбити с млякото и с малко захар.

Замесваме меко тесто, като често топим ръцете си в маслото. Оставяме го да втаса на топло.

След това правим малки топчета и ги поставяме във формички за саварини и ги оставяме да втасат.

Намазваме саварините отгоре с яйце и ги слагаме да се пекат на умерена фурна, като формичките се поставят в тава.

Изваждаме готовите саварини от формичките и ги поливаме с горещия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: