Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Печени ябълки с кафява захар и коняк

Печени ябълки с кафява захар и коняк

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Печени ябълки с кафява захар и коняк
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Ароматът на този десерт е в състояние да ви накара да забравите, че преди него има друго за ядене"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 7 ч.л. с връх Demerara
  • ябълки - 7 ябълки
  • коняк - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме 7 бр. ябълки. Почистваме ябълките от дръжки и капачета. Махаме внимателно семките на всяка една от ябълките. Можем да ги почистим с нож или приспособление за отстраняване. Трябва да се получи дупка във всяка една.

След като ги издълбаем, разпределяме във вътрешността по 1/2 ч.л коняк. После прибавяме и по 1 ч.л с връх от кафява захар Демерара.

Подреждаме ябълките в тавичка.

Печем ги в загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Сервираме ябълките в чиния, като ги полеем с малко от сиропа, който се е образувал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: