Мусака с колбаси

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Мусака с колбаси
Снимка: Анонимен
2 / 3
20/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бърза мусака, която може да приготвите с колбасите от хладилника и да нагостите вкусно семейството си"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • луканка - 150 г
  • шунка - 200 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • копър
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и режем на кубчета както за обикновена мусака.

Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи.

Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор. Доливате вода, колкото да покрие почти напълно съставките.

Пече се на 200 градуса до готовност, като 10 минути преди да извадите от фурната, залейте със сместа от разбити яйца, кисело мляко, сол, копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: