Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Питка с колбас и чубрица

Питка с колбас и чубрица

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Питка с колбас и чубрица
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10 парчета
"Тръгнала питката да обикаля нивата и влязла в партньорство с колбаса и чубрицата! Резултатът е страхотен пухкав букет от аромати и вкусове! Протечете приказката и вие точно тук"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (жълтъкът на едното яйце се отделя за намазване на питката)
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 150 г
  • колбас - 500 г мек
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, оставя се да втаса.

Премесва се отново и се дели на две части. Всяка част се разточва, намазва се с разтопено масло и 1 ч.л. чубрица в маслото.

Тестото се реже на ленти, поставят се по две парчета мек колбас и се навива на розичка.

Розичките се подреждат в намаслена тава. Намазва се с разбито яйце и питката се пече на 180 градуса за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Правила съм със същото тесто, но с плънка от сирене или кашкавал. Със салам не съм, но много ми харесва идеата и ще се пробва. :-)
19.03.2016 12:21