Крехки пикантни свински ребра

Сергей АнчевСергей АнчевНовак
21/11/2016
"Крехки, пикантни, свински ребра си търсят идеалната гарнитура, която да ги допълва и подчертава вкуса им. Моля, само сериозни кандидатури "
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 141
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински гърди - 1.5 - 2 кг с ребрата
  • растително масло - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • винен оцет - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л. лютив
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - няколко стръка или кориандър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от маслото, горчицата, соса Уорчестър, оцета, червения и черния пипер и кимиона. Чесънът се смачква, нарязва се на ситно и се прибавя към сместа. Осолява се.

Добре измитото месо се намазва с така получената смес отвсякъде и се оставя да престои на хладно поне 2-3 часа.

Поставя се в подходящ съд, налива се около 100 мл вода и се пече 2 часа на температура 140 градуса под фолио.

Маха се фолиото и се запича още 15-20 мин на 200 градуса. След изваждане

от фурната се нарязва по ребрата и се пече върху добре загрят грил /по-добре барбекю/ по 1 мин от всяка страна като се маже с мазнината от фурната.

Сервира се с накъсан магданоз или кориандър, препечен хляб и сухо червено вино.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар