Начин на приготвяне
Ребрата се измиват и нарязват.
Смесват се кимионът, чесънът на прах, чилито на прах, черният пипер, солта и захарта и се разбъркват добре. С получената смес се обтриват ребрата от двете страни.
Поставят се в леко намазнена тава и се покриват плътно с алуминиево фолио. Поставят се във загрята на 220 градуса фурна и се пекат два часа.
През това време в малка тенджерка се загрява зехтинът, добавят се ситно скълцаните лук кромид и чесън, поръсват се с 2-3 щипки сол и се пържат до златисто.
Добавят се останалите продукти - лютеница, горчица, соев сос, лют червен пипер, черен пипер, кафява захар и накрая балсамовия оцет с нар. На слаб огън се оставят за кратко, до хубава гъста смес. Оставя се настрана.
Опечените вече ребра се отвиват от филиото, всяка порция се намазва от всички страни с така приготвената смес и се връща отново във фурната за 15-20 минути, до получаване на хубав апетитен загар.
Чудно се съчетават със запечени зеленчуци на фурна: патладжан, морков, тиквичка, червена и зелена чушка, кромид лук.
Лукът се нарязва на шайби, останалите зеленчуци на не много тънки пръчици.
Подреждат се върху хартия за печене в тавичка, леко на тънка струя се посипват със зехтин и се пекат на 200 градуса до хубав приятен загар.