Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми със свинско месо и кайма

Зелеви сарми със свинско месо и кайма

СилвияСилвия
Новак
112
Зелеви сарми със свинско месо и кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15 бр.
"Лесно и вкусно за цялото семейство и приятели за коледните празници."

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 15 бр.
  • кайма - 500 г
  • свинско месо - приблизително 600 г за готвене
  • домати - 1ч .ч. Консерва
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен лук - 4 средно големи глави
  • пушена сланина - приблизително 30 г или 5 - 6 резенчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука на ситно и го задушаваме. Прибавяме доматите и оставяме да къкри 3 - 4 мин. След което прибавяме червения пипер и махаме от котлона.

В дълбока купа слагаме каймата и ситно нарязаното месо. Изсипваме задушения лук, ориз, магданоз и добавяме сланината ситно нарязана. Добавяме сол и черен пипер на вкус и смесваме хубаво всичко.

Свиваме получената смес в зелевите листа и редим в гювече. Печем до готовност около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: