Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с Бешамелов сос и глазирани бейби морковчета

Пиле с Бешамелов сос и глазирани бейби морковчета

Пиле с Бешамелов сос и глазирани бейби морковчета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
24/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Крехко пилешко, сос и глазирани зеленчуци, как да не преяде човек?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • балсамова глазура
  • зехтин
  • масло - 70 г
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана готварска - 100 мл
  • гъби - 150 г мариновани
  • бейби морковчета
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата, овкусете ги със сол, черен пипер и ги намажете със зехтин и балсамова глазура. Подредете ги в тава и ги изпечете до златисто.

Загрейте маслото в подходящ съд, добавете брашното и разбъркайте. Изсипете на тънка струйка прясното мляко и бъркайте до еднородност. Овкусете със сол и черен пипер.

Когато бешамеловият сос е готов, добавете сметаната, разбъркайте до хомогенизиране и свалете от огъня.

Добавете маринованите гъби, предварително отцедени от маринатата.

Загрейте 2 с.л. зехтин, добавете соевия сос, меда и бейби морковчетата.

Гответе, докато течността се изпари и морковчетата се глазират.

В подходяща чиния подредете бутчетата, глазираните моркови и полейте със сос.

Пилето с Бешамелов сос и глазирани бейби морковчета е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: