Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно кромида и моркова. Запържваме ги в сгорещено олио.
Добавяме червения пипер и ориза и ги запържваме. Размиваме каймата в доматения сок и го прибавяме към ориза.
Прибавяме подправките - джоджен, чубрица, черен пипер, кимион и сол на вкус. Разбъркваме добре.
Доливаме 1:3 (ориз/вода) чаени чаши вода и оставяме да къкри на слаб огън.
След като се поохлади плънката, взимаме зелевите листа и ги навиваме на сармички.
Дъното на тенджера подреждаме отворени зелеви сарми и подреждаме готовите сарми. Отгоре също ги затваряме с отворени зелеви листа, да се получи нещо като капаче. Доливаме 1 ч.ч. вода и поставяме чиния, за да не се развият листата.
Варим 30-40 минути до готовност.
Коментари
2. Аз съм учила като измерителна единица "СЛ" и "ЧЛ", Вие използвате освен "СЛ", "КЛ" и "ЧЛ" - има ли някаква разлика в количеството ѝм?