Начин на приготвяне
Загряваме зехтина (3-4 с.л.) и в него задушаваме с малко вода почистените и нарязани на парчета лук (2 бр.), а алабаша - (1/2 бр.) на кубчета. Задушаваме, докато се изпари течността.
Последователно прибавяме замразените царевични зърна (1 ч.ч.) и обелени и нарязани на кубчета картофи. Разбъркваме няколко пъти и подправяме с черен пипер на вкус, червен пипер (1 к.л.), сол на вкус и къри на вкус.
Ръсваме брашно (1-2 ч.л.) и наливаме топла вода (1 и 1/2 л). Варим яхнията, без да похлупваме, до сваряване на продуктите и сгъстяване на соса.
Преди да снемем от котлона, ръсваме скълцан ситно пресен магданоз. Сервираме ястието топло и поръсено с още магданоз.